Malay


MARK OF THE BEAST!


Di dalam kitab Wahyu (buku terakhir Kitab Suci) kita tegas memberi amaran supaya tidak menerima tanda daripada BEAST (iaitu Dajjal!). Tetapi apa sebenarnya MARK OF THE BEAST? Dan adakah tanda ini mempunyai apa-apa kaitan dengan nama binatang itu atau bilangan 666? Atau, adalah tanda sesuatu binatang yang sama sekali berbeza & berasingan dari nama binatang itu dan nombor 666? Dan apa sebenarnya adalah nama binatang itu juga? Adakah individu, bangsa, sekumpulan bangsa-bangsa, atau gereja? Dan bagaimana pula ini tanda-adakah ia literal, MARK FIZIKAL? Atau adakah ia sebaliknya mempunyai kiasan, maksud simbolik?


Mari kita mulakan dalam usaha kami untuk menjawab soalan-soalan dengan perubahan pertama kepada Wahyu 13: 16-17. Di sini kita diberitahu bahawa binatang itu "yang diperlukan semua orang-kecil atau besar, kaya atau miskin, merdeka atau hamba-diberi tanda pada tangan kanan atau di dahi. Dan tidak ada yang dapat membeli atau menjual apa-apa tanpa MARK itu, YANG WAS SAMA ADA NAMA THE BEAST atau bilangan [666] MEWAKILI NAMANYA "(NLT). Jadi Kitab ini menjadikan ia sempurna jelas bahawa tanda dari binatang itu adalah semata-mata sama ada nama binatang itu atau bilangan yang mewakili namanya. Oleh itu, yang mempunyai tanda binatang kepada anda adalah sama seperti meminta nama binatang itu kepada kamu (atau nombor yang mewakili beliau nama-666!).


NUMER THE BEAST-666!

Tetapi kenapa angka 666? Bagaimana nombor ini mewakili namanya? Nah, mari kita membiarkan Bible menjawab soalan itu. Wahyu 13:18 (LB) - "... nilai-nilai angka huruf-huruf dalam nama-Nya menambah 666." Ayat ini jelas menunjukkan bahawa 666 adalah hanya NILAI SUM BERANGKA daripada NAMA binatang itu! Sebagai contoh, mengambil nama "VIX." Jika kami menggunakan "angka Roman" maka V = 5, I = 1, & X = 10. Kemudian jika kita menambah nilai angka bagi setiap huruf nama ini (5 + 1 + 10) kita akan mendapat 16. Oleh itu, Vix tidak mungkin menjadi binatang kerana namanya hanya menambah sehingga 16 (manakala nama binatang itu akan menambah sehingga 666). Tetapi jika Vix tidak binatang itu adalah, yang?


WHO IS THE BEAST?

Jadi WHO adalah binatang ini (iaitu Dajjal)? Adakah ia satu kuasa besar Amerika Eropah ( "Holy" Empayar Roman dihidupkan semula) kerana beberapa mengajar? Atau adakah binatang yang LEADER sistem dihidupkan semula ini? The Beast adalah simbolik KEDUA-DUA kedua-empayar dan pemimpinnya! Tetapi pertama sekali ia bermaksud pemimpinnya. Untuk membuktikan bahawa ia bermaksud akhir zaman pemimpin politik sistem ini tidak lama lagi akan datang mari kita beralih kepada Kitab Suci lain dalam kitab Wahyu. Wahyu 19: 20- "Kemudian BEAST telah ditangkap, dan dengan dia nabi palsu .... Kedua-dua yang dilemparkan hidup-hidup ke dalam lautan api yang bernyala dengan belerang "(NKJ). Kitab ini dengan jelas menunjukkan bahawa binatang itu mewakili INDIVIDU akhir masa, untuk kedua-dua dia dan nabi palsu yang dilemparkan ke dalam lautan api!


LITERAL, MARK FIZIKAL?

Tetapi apa sebenarnya tanda dari binatang itu, tanda ini pemimpin politik akhir zaman? Adakah ia akan menjadi FIZIKAL, literal MARK (atau tanda ini hanya metafora, yang mempunyai beberapa jenis tersembunyi, makna mistik)?


Tanda binatang itu PASTI akan menjadi tanda fizikal literal! Dalam Wahyu 13:16 & 14:11 beberapa terjemahan yang berbeza dalam Alkitab (GW, nog, EXB, LLN, & JB) menyatakan bahawa tanda binatang akan "BRANDED" ke atas manusia. The AMPC, NABRE, & negeri EXB bahawa tanda binatang akan disetemkan pada orang. Tetapi saya suka cara yang Hidup Bible diterjemahkan kedua-dua ayat yang terbaik, kerana ia mengisytiharkan bahawa tanda dari binatang itu akan "tatu" pada manusia! Tetapi tidak kira jika tanda binatang berjenama, dicap atau tatu, semua terjemahan ini sebulat suara bersetuju bahawa tanda akan menjadi MARK FIZIKAL literal yang lain dengan mudah akan dapat melihat!


MENERIMA MARK = BAI'AH DENGAN SYAITAN!

Jika anda membaca kitab Wahyu dengan berhati-hati (terutamanya bab 14) anda akan melihat bahawa sesiapa yang dengan sukarela menerima tanda binatang itu akan dikenakan hukuman berat oleh Allah. Tetapi Allah pasti TIDAK akan menghukum seseorang yang mempunyai tanda ini FIZIKAL PAKSA kepada mereka dan tidak akan menghukum seseorang yang tidak sedar menerima tanda ini (kerana beberapa ahli-ahli teori konspirasi mengajar)! Orang itu hendaklah DISEDARI, rela menerima MARK THE.


Tetapi sesiapa yang rela dan DISEDARI membolehkan tanda dari binatang itu diletakkan pada badan masing-masing (sama ada pada tangan kanannya atau pada dahinya) akan pergi terus terhadap Allah! Daripada mentaati Pencipta mereka, mereka sebaliknya akan mentaati Iblis! Mereka pada dasarnya menjadi berikrar janji setia mereka dan kesetiaan mereka kepada Iblis syaitan (lihat Wahyu 13:16 dalam kedua-dua AMP & EXB terjemahan Alkitab)! Dan orang-orang yang berbuat demikian akan tegas dihukum oleh Allah! Dan mereka tidak mempunyai alasan lagi, kerana tidak hanya akan ada dua orang saksi (nabi) yang memberitahu mereka untuk tidak menyembah binatang (atau patung itu) atau menerima tanda, tetapi seorang malaikat dari langit juga akan memerintahkan penduduk dunia tidak berbuat demikian (Wahyu 14: 9)!


NAMA THE BEAST?

Jadi, apa yang adalah nama binatang itu? Dan yang akan ini pemimpin politik akhir zaman menjadi? Sesiapa dia, satu perkara yang kita tahu dengan pasti, huruf namanya akan menambah sehingga 666! Tetapi sesiapa sahaja boleh memikirkan nama yang lebih baik daripada ROMAN?


Pertama sekali, "ROMAN" boleh diterjemahkan sebagai "Lateinos" dalam bahasa Yunani. (Tetapi mengapa menggunakan bahasa Yunani? Kerana kebanyakan Perjanjian Baru pada asalnya ditulis dalam bahasa Yunani-termasuk kitab Wahyu). Dalam bahasa Yunani "L" mewakili nombor 30, "A" adalah 1, "T" adalah 300, "E" adalah 5, "I" adalah 10, "N" adalah 50, "O" adalah 70, dan " S "adalah 200. Tambahkan mereka (30 + 1 + 300 + 5 + 10 + 50 + 70 + 200) dan apa yang anda dapat? 666!


Kedua, jika namanya adalah "ROMAN," ia akan sama dengan doktrin trinity itu kerana ia akan mewakili tiga perkara dalam satu. Bukan sahaja ia akan menjadi nama ini akhir zaman pemimpin politik, tetapi ia juga akan mewakili Empayar ROMAN serta ROMAN (Katolik) Gereja.


AMARAN!

Tidak kira apa yang anda lakukan pada masa akan datang, JANGAN (dalam apa jua keadaan!) Menerima tanda dari binatang itu atau menyembah-Nya (iaitu Dajjal) atau patung itu !!!


"Anak-anakku, ia adalah jam terakhir; dan seperti yang anda pernah mendengar ... Dajjal akan datang ... Orang dosa ... anak kebinasaan, yang menentang dan meninggikan diri di atas semua yang dipanggil Tuhan atau yang disembah ... Dia juga akan duduk di rumah Allah, dengan mendakwa bahawa dia sendiri adalah Allah "(1 John 2:18 NKJ; 2 Tes 2: 3-4 NKJ; 2 Tes 2:.. 4 NLT).


"Kemudian dia membuka mulutnya untuk menghujat Allah, menghujat nama-Nya, kemah-Nya, dan orang-orang yang diam di sorga. Dan ia telah diberikan kepadanya untuk berperang dengan orang-orang kudus [TRUE Kristian] dan untuk mengatasi [menakluk] mereka. Dan pihak berkuasa telah diberikan kepadanya atas setiap suku dan bahasa dan bangsa. Dan semua orang yang diam di atas bumi akan menyembahnya, yang nama mereka yang TIDAK tertulis dalam Kitab Life ... "(Wahyu 13: 6-8 NKJ).


"Jikalau seorang menyembah binatang itu [iaitu Dajjal] dan patungnya itu [iaitu patung itu], dan menerima tanda pada dahinya atau pada tangannya, ia sendiri juga akan minum dari anggur murka Allah, yang dicurahkan kekuatan penuh ke dalam cawan murka-Nya. Dan ia akan disiksa dengan api dan belerang di hadapan malaikat-malaikat suci dan di hadapan Anak Domba [iaitu Nabi Isa]. Dan asap seksaan mereka naik selama-lamanya, dan mereka tidak mempunyai hari rehat atau malam, yang menyembah binatang dan patungnya itu, dan barangsiapa yang telah menerima tanda namanya "(Wahyu 14: 9-11 NKJ).


Untuk maklumat lanjut mengenai tanda binatang, sila baca "Wahyu Datang Alive" dan Buku-buku ini boleh didapati secara PERCUMA di "Dajjal & The Final 7 Tahun.": www.TheBibleComesAlive.com


malay = malay


Jika anda ingin membaca mana-mana artikel atau buku-buku saya dalam bahasa anda, hanya klik pada pautan berikut: https://translate.google.com. Pautan ini akan menterjemahkan semua tulisan saya dari Bahasa Inggeris ke bahasa anda. Tetapi ia hanya boleh menterjemahkan 1 halaman pada satu masa.


— Other Books & Articles in Your Language —


If you would like to read any of my articles or books in your language, just click on the following link: https://translate.google.com. This link will translate all of my writings from English to your language. But it can only translate 1 page at a time. Click Below to Read:


The 7 Keys to Incredible Health!